CAVITATIE

De ultrasone zenders zenden een hoeveelheid energie het water in die voldoende is om gasbelletjes tussen de watermoleculen te maken. In een aantal druk wisselingen van de zender worden deze belletjes opgeblazen.
Bij een kritieke grootte zullen deze belletjes imploderen en daar bij een druk van 2000 atmosfeer veroorzaken. Deze drukgolf loopt met een snelheid van ongeveer 1250 meter per seconde het water in.

Als deze drukgolf een micro-organisme tegenkomt, bijvoorbeeld een bacterie, zal de bacterie door de snelle druk wisselingen de membranen scheuren.  Daarna komt het binnenliggende DNA aan de beurt. Dit is het einde van de bacterie.
Het unieke van de USAF zenders is dat deze zenders direct in het zeewater geplaatst worden. Hierdoor kunnen ze maximaal vermogen aan het water afgeven waardoor maximaal cavitatie geproduceerd wordt.
De effectiviteit is afhankelijk van deze cavitatie.

De hoeveelheid geproduceerde cavitatie is maatgevend voor de kwaliteit van de zenders.De hoeveelheid cavitatie belletjes is zichtbaar op een filmpje van een van onze zenders.