Zwembaden

De trillingen van de PoolSound reinigen het zwembad op twee manieren. Bacteriën of algen kunnen vanuit de lucht in het water komen of door zwemmers. Zodra bacteriën of algen in het water komen, worden deze door de PoolSound bestreden en onschadelijk gemaakt. Hierdoor hebben de bacteriën geen kans meer om een biofilm te vormen op wanden. De biofilm kan dus niet meer gebruikt worden door de bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Schrobben om de wanden vrij te houden van een vieze slijmere aanslag is niet meer nodig. Normaal wordt er chloor of een andere chemische stof gebruikt om deze aanslag te bestrijden. Het is algemeen bekend dat chloor zeer ongezond is. De PoolSound vervangt deze stoffen en houdt de wanden schoon. Geen chloor of andere chemicaliën die de gezondheid van de zwemmers bedreigt. De gedode algen en bacteriën worden niet uit het water gehaald. Deze moeten door een goede filterinstallatie uitgefilterd worden. Een zandfilter is niet voldoende. Gedacht kan worden aan een ultraviolet filter met voldoende capaciteit

HET GEBRUIK 

De PoolSound is eenvoudig te plaatsen in het zwembad. Er zijn diverse uitvoeringen. Tijdens het zwemmen moet de PoolSound uitgezet worden. Doordat de PoolSound de geluidsgolven door het gehele zwembad verspreidt, worden alle hoeken en gaten van het zwembad gereinigd.

OPENBARE ZWEMBADEN

Voor openbare zwembaden is wettelijk vastgesteld dat er een bepaalde hoeveelheid vrij chloor in het water aanwezig moet zijn, ondanks de gezondheidsrisico’s waarover steeds meer bekend wordt. Echter ook voor openbare zwembaden kan de PoolSound een oplossing vormen. Door de PoolSound in te zetten is er minder chloor nodig om aan de wettelijke eis te voldoen. Door de biofilm op wanden weg te houden zal er minder bacteriën geproduceerd worden, waardoor minder chloor nodig is.

Voor particuliere zwembaden geldt de wettelijke eis van een minimale hoeveelheid chloor niet.

VRAAG OFFERTE AAN